Geschiedenis

line

Op 1 maart 2006 is bij de kamer van koophandel V.O.F. Sagitta ingeschreven te Leiden.
De naam is ontstaan omdat het schip wat we van rederij de Jong uit Rotterdam hebben overgenomen al vanaf 1994 zo heette en waar Teun van der Plas toen als 21 jarige schipper mee voer.
Deborah van der Plas werkte bij het Zilveren Kruis in Noordwijk en samen zijn we dit avontuur aangegaan. We kregen van Rederij de Jong een contract om cacaobonen te varen  voor toendertijd ADM Cocoa (inmiddels Olam) Zaandijk en Wormer.
Op 20 Februari 2008 is onze dochter Imma geboren en hebben we de Sagitta tijdelijk tegen de kant gelegd, alleen kreeg het een andere wending Teun ging in maart 2008 met zijn broer mee op de bilgeboot van Main BV in ijmuiden, en vanaf 1 april voer Teun als schipper bij Main.
Als ondernemers zeiden we, als we zelf zo een tankertje kunnen vinden dan kopen we er een. Maart 2009 was het zover we zagen en kochten de Almere 5 een ex Shell  tankertje we noemden haar de Tarius zodat ze samen met de Sagitta het sterrenbeeld Sagittarius vormt.
Sagittarius is het sterrenbeeld Boogschutter en de pijl is de Sagitta, de naam Tarius hebben we er zelf van gemaakt en is in 2006 geen bestaande naam.

Sagittarius